top of page
BannerB.png

KUN | DIN FANTASI 

SÆTTER | GRÆNSER

FRILUFTSLIV OG DET SÆRLIGE BEHOV

Drømmer du om et aktivt friluftsliv – og har du en funktionsnedsættelse, der gør det vanskeligt at opnå? Vi giver ordene “vi gør det muligt” en ramme, der er til at forstå: friluftsliv for alle.

TRÆKLATREKURSER

Træklatring skal være en sikker aktivitet. Vi udbyder 'Begynderkursus', 'Instruktørkursus modul 1 & 2', samt kursus i 'Avanceret træklatring', som åbne kurser og individuelle forløb.  

Please reload

KANOSEJLADS, TURE & AKTIVITETER

Vi leverer enkeltstående aktiviteter til dit arrangement, eller hele pakken med programlagte aktiviteter, overnatning, forplejning og instruktører. Alt i samråd med dig, så du får det ønskede resultat.

TRÆKLATRING, TOVBANER & HÆNGEKØJER

Træklatring, svævebaner, tovbroer, skovgynger, hængekøjer og net til overnatning eller blot enkle balanceøvelser i øjenhøjde? Mulighederne er mange. Vi bruger kun uddannede klatreinstruktører.

Please reload

GODE RÅD OG SPARRING

Vi deltager aktivt i din planlægning af ture og arrangementer. Vi kan gøre en forskel med fokus på målsætning, konkret planlægning, valg af udstyr,  lokalitetskendskab, sikkerhed mv.

UDSTYR TIL ET AKTIVT (FRILUFTS)LIV

Vi forhandler mobile lift- og forflytningsløsninger, udstyr til sikker kanosejlads, en terrængående kørestol, og vakuumpuder til lejring og stabilisering. Det gør vi under navnet HANDiGEAR.COM

Please reload

tilbyder menu

Lettere fysisk begrænset?

Har du friluftserfaring og lyst til mere, og mangler bare en ekstra hånd til støtte i en særlig situation? Eller har du lyst til at kaste dig ud i nye udfordringer uden den store rutine? Vi kan vejlede dig i dine muligheder, og sikre at dine oplevelser foregår sikkert og med den fornødne støtte, både i planlægningen og undervejs. Vi har også specialiseret os i kompensationsløsninger, der gør dit friluftsliv muligt.  

Kørestolsbruger?

Kørestolen behøver ikke være en begrænsning for eventyret og et aktivt friluftsliv. Vi har stabiliserende pontoner på vores kanoer, og tilpasser enkelt og sikkert både svævebanen, skovgyngen, tipien, hængekøjen og lejrlivet til dine vilkår. Vi kan anbefale, at du prøver vores terrængående kørestol Hippocampe, der giver dig adgang til nye spændende oplevelser i naturen. Vi har også mobilt lift- og forflytningsudstyr, der sikrer at du kan komme trygt ud og ind af din stol undervejs. 

Svær fysisk funktionsnedsættelse?

På trods af kroppens markante begrænsninger, behøver nysgerrigheden og lysten til eventyret ikke at være væk. Det er vores erfaring, at der ofte skal tilpasses ganske lidt, for at gøre det muligt at opleve naturen som andre uden funktionsnedsættelse. Vi har samlet og udviklet diverse kompensationsløsninger, samt mobilt lift- og forflytningsudstyr, der alle tilgodeser de fleste behov. Naturen og friluftslivet er for alle - også dig.

Udviklingshæmmet?

Øjenkontakt og god tid er ofte vigtige elementer i den gode tur. Vi ved at der skal være plads til både de ivrige og energiske, og samtidig tid til de forsigtige og nervøse. Vores kanoer kan forsynes med pontoner til sikring af maksimal stabilitet, og alle vores rebaktiviteter kan justeres efter lyst og mod. Vi giver os altid god tid til at snakke om aktiviteten og til at glædes over successen. 

Syns- eller hørehæmmet?

Naturen er rig på indtryk og eventyr. Trods fraværet af en eller flere sanser, er der utallige muligheder for unikke oplevelser, både på land og på vandet. Oplev bevægelserne i træets krone, vandets bevægelser af kanoen, suget i maven på tur i svævebanen, duften af maden der simrer over ilden, og varmen fra lejrbålet før sengetid. Vi tilrettelægger alle ture og aktiviteter til dit behov og dine ønsker.   

Gangbesværet?

Naturen og friluftslivet er for alle. Ofte skal der ganske lidt udstyr og kreativitet til for at komme tættere på oplevelsen og eventyret. Vi har samlet og udviklet en lang række lift- og forflytningsløsninger, der, sammen med vores terrængående kørestol Hippocampe, giver dig gode chancer for at komme med næsten overalt. Du kan komme sikkert i kanoen med monterede pontoner, du kan gøre igennem uvejsomt terræn og du kan blive nænsomt placeret på nattens leje før sengetid. Alt er muligt. 

Lift- og forflytningsudstyr med instruktør

Er du arrangør af en friluftstur eller et arrangement, og savner mobilt lift- eller forflytningsudstyr? Vi har forskellige løsninger, og kommer gerne til dig med udstyret. Du får altid en rutineret instruktør med - det er din garanti for at sikkerheden er i top. Kontakt os og lad os høre om dine planer. Vi er altid med på nye eventyr.

Please reload

FRILUFTSLIV OG DET SÆRLIGE BEHOV

 

 Et aktivt friluftsliv er for alle, og vi har specialiseret os i at gøre det muligt. Vi kan kompensere for din eventuelle funktionsnedsættelse, og skaber dermed adgang til naturen og friluftslivets mange store oplevelser. Alle er velkomne: enkeltpersoner og institutioner, små og store, unge og ældre.  

 

Vi ved at nærvær, autencitet, sikkerhed og øjenkontakt er afgørende for den gode og trygge oplevelse. Vi arbejder altid med de bedste instruktører, der sørger for at sikkerheden er i orden. De er alle uddannede og specialister indenfor netop det område de arbejder med. Vi kan derfor love, at vi giver dig den bedste udgave af os selv – hver gang.

 

Det vigtigste er, at du holder fast i drømmen om oplevelsen, indtil vi har talt om mulighederne.  

 

handicap
KLATREKURSER
TRÆKLATREKURSER

 

Træklatring er fascinerende og kan være en udfordring for de fleste. Begynder eller rutineret - klatring skal være en sikker aktivitet. Derfor er der to ting vi altid skal huske - sikkerhed og øjenkontakt.

 

Træklatrekurser er relevante, uanset om du vil klatre for din egen fornøjelse, eller du ønsker at kvalificere dig til at afvikle sikre klatreaktiviteter for andre. Vi kan også tilpasse kursusforløb med særligt fokus på muligheder for mennesker med handicap.

 

Vi samarbejder kun med professionelle instruktører, der, udover en høj faglighed, også har et godt humør. Det er vores sikkerhed for, at du føler dig tryg hele vejen fra start til slut.

 

Kontakt os for info om kurser

BEGYNDERKURSUS

På begynderkurset lærer du de mest basale færdigheder og teknikker ensartet og sikkert. Du bliver i stand til at klatre i træer på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, sammen med andre klatrere på samme erfaringsniveau. Vi kan også lave dette som et lukket kursus, og med fokus på særlige behov.

Antal kursusdage: 2          

Antal deltagere: 8 (min. 5)

Pris: 2.200,-        

Kontakt os for info om kurser

INSTRUKTØRKURSUS MODUL 1 & 2

Kurset følger 'Dansk Træklatreforening's norm for instruktørkurser. Det giver øget kendskab til træklatring, mulighed for at gå til eksamen, og derved på kvalificeret vis, at have ansvaret i forbindelse med træklatreaktiviteter.

Antal kursusdage: 2 + 2

Antal deltagere: 8 (min. 5)

Pris: 4.400,-

Kontakt os for info om kurser

AVANCERET TRÆKLATRING

Kurset er kun for klatrere med instruktørstatus. På kurset kan der arbejdes med rebbaner, tovbroer, opsætning af net og hængekøjer til overnatning, kæmpegynger, skovmandsklatring, mv. Indholdet kan målrettes dig der gerne vil lave aktiviteter for mennesker med særlige behov. 

Antal kursusdage: 3

Antal deltagere: 9 (min. 6)

Pris: 3.300,-

Kontakt os for info om kurser

EKSAMEN

Eksamen og certificering til træklatreinstruktør. Der deltager en censor fra Dansk Træklatreforening. Prøven består af en teoriprøve, en praktisk prøve, samt træartsbestemmelse og terrængennemgang.

Antal dage: 1

Antal deltagere: 6 (min. 5)

Pris: 3.700,-

Kontakt os for info om kurser

Please reload

KANOSEJLADS, TURE OG AKTIVITETER

 

Hvad er en god oplevelse? Familien, skoleklassen, personalegruppen eller institutionens beboere - alle har forskellige ønsker og ideer til hvad der skaber den gode tur. Vi laver aktiviteter og ture for alle, dog har vi specialiseret os i at gøre friluftsoplevelser mulige for mennesker med særlige behov.

 

Vi leverer enkeltstående aktiviteter til dit arrangement, eller hele pakken med programlagte aktiviteter, overnatning, forplejning og instruktører. Alt i samråd med dig, så du får det ønskede resultat. Vi råder over et bredt netværk, der alle er eksperter på netop deres felt, så vi kan sammensætte det bedste hold til din tur. Har du andre ideer, end dem du ser her, så kontakt os - sammen finder vi på noget.

KANOTURE

DAGSTUR I KANO PÅ GUDENÅEN - MED INSTRUKTØR

Oplev den pragtfulde natur på og omkring Gudenåen og søerne ved Ry. Turen går mod Mossø eller Silkeborg alt efter vind og vejr. Skiftetøj og frokosten skal I selv medbringe, og så klarer vi resten. Vi sejler med på hele turen, og har også det nødvendige liftudstyr, hvis der er en eller flere med et handicap i gruppen.
 
Turens varighed: 4-5 timer
Pris pr. to kanoer: 2.000,-

 

SKOLEKLASSENS EGEN KANOTUR - MED INSTRUKTØR OG FORSIKRING

Der er stor tradition i Danmark for at tage skoleklasser med på kanotur. Frisk luft, flot og afvekslende natur og masser af nye oplevelser ved hvert sving. Gudenåen og området omkring Ry og Silkeborg danner de perfekte rammer for årets klassetur. De fleste skoler der tager på kanotur har styr på planlægning og udstyr, og kan klare sig selv. Der er dog kommet øget opmærksomhed på sikkerheden i forbindelse med sejlads med skolebørn og -unge. Vi tilbyder at tage os af den sikkerhedsmæssige instruks før sejladsens start, og sejler med på hele turen. Vi kan tilbyde en passageransvarsforsikring, og således overtage den forsikringsmæssige forpligtelse for sejladsen. 

 

Instruktør (max 4 timer): 1.100,-

Instruktør (max 8 timer): 1.900,-

Forsikring pr. kano/dag: 125,-

 

Vi samarbejder med Ry Kanofart, og tilbyder en samlet pakkeløsning til skoler og institutioner - se mere her.

DØGNTUR MED OVERNATNING

Vi sammensætter et døgnprogram med aktiviteter, madlavning over bål og indkvartering i lavuu eller tipi. Vi kan få plads til både spændende og udfordrende aktiviteter på vandet og i skoven, og vi husker også pauserne og tid til hygge. En døgntur kan indeholde disse overskrifter: vandretur fra Ry til lejren, begynderkursus i kanosejlads, rebaktiviteter eller andre opgaver, fælles madlavning og aftenhygge ved bålet. Vi sover på feltsenge med lammeskind eller egne underlag. Efter en god morgenmad, er det tid til at pakke sammen, hvis der ikke bliver tid til en ekstra tur i kanoerne før hjemrejsen. Det konkrete indhold i programmet, afstemmes med jeres forventninger.

 

Alle vores aktiviteter og lejrlivet kan tilpasses til mennesker med handicap. Vores ture tager oftest udgangspunkt i området omkring Ry og Gudenåen, men vi kommer også gerne til jer.

 

5-DAGESTUR MED DET HELE

En tur over flere dage, giver de bedste muligheder for at 'føle sig hjemme' i naturens rammer. Vi kan få plads til både lange kanoture, udfordringer med svævebane og skovgynge, fokus på gruppedynamik, hyggelige bålaftener, sove til sent, glæden ved god mad over bål, og meget mere. Kun fantasien sætter grænser. Vi sammensætter et program, med udgangspunkt i jeres ønsker til turen. Vi tager os gerne af alt, fra det komplette program, til indkvartering og forberedelse af forplejning.

 

Alle vores aktiviteter og lejrlivet kan tilpasses mennesker med handicap. Undervejs på turen er det dog et fælles ansvar, at sikre madlavning og almindelig lejrorden. Har I ønsker om perioder eller dage uden vores deltagelse, er det naturligvis også en mulighed.

FRILUFTSTUR I SVERIGE, NORGE ELLER NORDCANADA

Lad os arrangere skolens udlandsophold, virksomhedens personaletur eller institutionens sommerferie. Vi ved af erfaring at den svenske, norske og canadiske natur byder på storslåede friluftsoplevelser, og dem vil vi gerne dele. I tæt samarbejde med jer, kan vi sammensætte et program med aktive elementer som fjeldvandring, kanosejlads, ridning, MTB, rafting, klatring, rapelling og lejrliv. Dette kan kombineres med alle former for indkvartering.

 

Vi har et bredt netværk af erfarne friluftseksperter, og vi sørger for den samlede planlægning af jeres tur. Med udgangspunkt i jeres mål og vilkår, får I et oplæg til en unik tur, der både kan indeholde aktive friluftsoplevelser og elementer af kultur og storby som kontrast til naturen.  

AKTIVITETSDAG MED KANOSEJLADS OG REBAKTIVITETER

En aktiv dag med mulighed for mange gode oplevelser, for både børn, unge, voksne og ældre. Vi medbringer kanoer (med pontoner ved behov for øget sikkerhed), en skovgynge eller svævebane, og andre enkle balanceøvelser. Har I specifikke ønsker til programmet, finder vi en løsning. Vi kommer gerne til jer, blot der er god plads og terræn der passer til aktiviteterne.

 

Pris inkl. udstyr og to instruktører: fra 15.000,- 

AKTIVT FOKUS PÅ TEAM- OG ORGANISATIONSUDVIKLING

Vi er rigtig dygtige til aktiv teamudvikling i naturen, og skaber helt unikke oplevelser - på vandet i en kano, højt oppe i trækronerne, i skoven eller omkring lejrbålet. Friluftsliv kan være et mål i sig selv – når det er selve oplevelsen, nærværet og fordybelsen i naturen der giver mening. Friluftslivet og naturen kan også være et inspirerende miljø for udvikling – som ramme for læring, erfaringsdannelse, udvikling og forankring. Vi har et bredt netværk af rutinerede, instruktører, coaches og erhvervspsykologer, og vi tilrettelægger programmet, så det matcher virksomhedens visioner og mål med processen. 

 

Vi giver dig den bedste udgave af os selv – hver gang! Vi søger med nærvær, kreativitet og godt humør, at være den afgørende faktor der gør dine visioner til virkelighed. Vi har et særligt fokus på at gøre naturen og vores aktiviteter tilgængelige for virsomheder der har ansatte med et handicap. I tilbydes alt fra nogle få timer til et døgn, to døgn – eller længere. 

 

VIKINGER, VÅBEN OG HISTORIEFORTÆLLING

Vikinger, våben og vildskab. Gamle lege, lejrliv og vikingemad. Kvindesysler, klædedragter og historiefortælling. Mulighederne er mange, når vi sammen med ægte vikinger sætter rammen om temaet vikingetiden i Danmark. Vikingerne kommer med den rigtige påklædning, skarpe våben, mad over bål og andet udstyr, der giver en ægte vikingestemning. Se mere her. Brug os som inspiration til temauger i skolen, til den årlige firmatur, eller som et dagsprogram på friluftsturen med klassen eller familien. 

BUESKYDNING

Bueskydning er en underholdende aktivitet, der kræver ro og koncentration. Prøv kræfter med dig selv eller i konkurrence med andre. Vi giver gerne gode ideer til hvordan der kan støttes, hvis fysikken ikke tillader dig at holde buen selv. Vi har et kraftigt pilefang, der hænges op bag skiverne, så sikkerheden er på plads. En enkel aktivitet, der er let at etablere (næsten) alle steder.    

DEN NÆSTE GODE IDÉ...

...kunne være din! Vi hører gerne om dine gode ideer og vilde planer. Hvem ved - måske har vi lige den sidste tanke, sjældne kontakt eller grejstump der mangler, før drømmen kan blive til virkelighed? Vi gør det muligt. Sammen.

Please reload

TRÆKLATRING, TOVBANER & HÆNGEKØJER

 

Træklatring, svævebaner, tovbroer, skovgynger, hængekøjer og net til overnatning, eller lave aktiviteter i øjenhøjde? Vi tilpasser aktiviteterne, så alle kan deltage, uanset alder, fysisk formåen og eventuel funktionsnedsættelse. Mulighederne er mange, og vi bruger kun uddannede træklatreinstruktører som ansvarlige for aktiviteterne.  

 

Er du nysgerrig på hvordan du kan deltage i disse aktiviteter, eller hvordan de kan passes ind som en del af et større arrangement? Kontakt os, og sammen finder vi en løsning der gør det muligt. 

TRÆKLATRING

Træklatring er en spændende, udfordrende og fysisk aktivitet, der kan fascinere både små og store. Aktiviteten kan tilpasses den enkeltes niveau og mod på udfordringer. Oplev glæden ved at komme til tops og ringe med klokken, som signal til at målet er nået.

 

Oplevelsen af træets krone er også for mennesker med funktionsnedsættelse. Vi løfter med taljetræk og samme sikkerhed som ved selvstændig klatring.

SVÆVEBANE, TOVBRO OG SKOVGYNGE

Rebaktiviteterne kan få det til at kilde i maven på de fleste. De er alle gode og sikre aktiviteter, og med udgangspunkt i de lokale forhold, kan aktiviteterne tilpasses i højde og sværhedsgrad. Vi gør det også muligt for mennesker med funktionsnedsættelse at deltage i aktiviteterne. 

 

Du kan blive hejst til toppen af svævebanen i 'elevatoren' før turen starter, eller selv klatre til startpunktet øverst oppe i træet krone. Hold balancen på tovbroen spændt ud højt over jorden, imens du bevæger dig fra træ til træ. Du kan også få en tur i skovgyngen, der kan starte med optræk til næste vandret, før du selv udløser gyngeturen. Vi kan også udløse gyngen fra jorden.   

HÆNGEKØJER OG NET TIL OVERNATNING

Gå til ro fuldt påklædt, med klatresele på og et reb stikkende ud af soveposen. Oplev nattens lyde, fuglenes morgensang og det tidlige morgenlys. Det er en helt unik oplevelse at vågne ved solens første stråler eller rådyrenes aktivitet under dig.  

 

Vi opsætter hængekøjer eller net før du kommer, og du skal blot checke ind på 'hotellet'. Du kan selv klatre i seng, eller du kan blive hejst til tops i elevatoren. Det kan være en selvstændig aktivitet eller en del af et større arrangement.

LAVE REBAKTIVITETER

Lave rebaktiviteter som slackline, edderkoppespind, lav tovbro, rebkryds eller prusikklatring (bare for at nævne nogle af mulighederne), er alle aktiviteter der inviterer til leg, konkurrence og fysisk aktivitet. De kan opsættes de fleste steder med træer og jævnt terræn. En legeplads for både store og små med lyst til at prøve kræfter med balancen. 

Please reload

rådgivning
GODE RÅD OG SPARRING
 

Vi deltager gerne aktivt i din planlægning af ture og arrangementer. Vi kan gøre en forskel med fokus på målsætning, konkret planlægning, valg af udstyr,  lokalitetskendskab, sikkerhed mv.

 

Vores netværk består bl.a. af certificerede instruktører i kano, kajak og træklatring, friluftsvejledere, lærere, pædagoger, naturformidlere og konsulenter, samt engagerede og rutinerede freelance-instruktører med stor erfaring i aktivt friluftsliv. 

 

Vi har stor erfaring med tur- og aktivitetsplanlægning, med specifikt fokus på de særlige behov. Der kan være mange hensyn at tage og udfordringer der skal findes løsninger på. Vi har specialiseret os i at gøre det muligt, og støtter gerne med vores erfaringer og kreativitet.

 

Kontakt os for mere info.

hængekøjer
bottom of page